Percussionist

Home » Muziek bij huwelijk » Percussionist
Percussionist Matthias Blokzijl

Percussionist nodig?

Willen jullie als gospelkoor goede muzikale begeleiding?
Zodat jullie muzikale boodschap goed overgebracht wordt bij jullie publiek?

Hebben jullie bij een rustige of levendige happening een percussionist nodig?
Als ervaren percussionist en drummer begeleid ik jullie muzikale wensen graag.

Als percussionist breed inzetbaar

Naast dat ik al vele jaren drum, speel ik ook meerdere jaren percussie. Ik gebruik hiervoor onder andere een cajón, djembé en verschillende andere percussie-instrumenten als chimes en diverse shakers.

Percussionist met cajón

Een cajón (spreek uit als ‘kachón’) is een handtrommel met een slagvlak van hout en komt oorspronkelijk uit Peru.
Dit instrument gebruik ik vaak bij een kleine intieme akoestische setting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huiskamerconcert met Marieke Sleurink of tijdens een trouwdienst met een kleine band bezetting.

Percussionist met djembé

Een djembé is een vaastrommel die voornamelijk afkomstig is uit West-Afrika: Mali, Guinee, Senegal, en Ivoorkust. De traditionele djembé wordt met de hand gemaakt. Een boomstam wordt uitgehold en bespannen met een geitenvel. Dit vel wordt via een touwbespanning op de djembé bevestigd.
Dit instrument gebruik ik vaak in combinatie met mijn cajon. De djembé is dan een extra aanvulling op mijn percussie set tijdens een optreden of dienst.

Percussionist met een passie voor drummen

Al vanaf mijn 5e levensjaar drum ik erop los. Op mijn 17e heb ik percussie daaraan toegevoegd. Tegenwoordig combineer ik drums en percussie regelmatig, in bijvoorbeeld een akoestische set up. Denk hierbij aan een cajón als basis aangevuld met de snare hihat en de crash, beide bekkens van het drumstel.

De uitgangspunten in mijn rol als percussionist en gospel drummer zijn overtuiging, dienen en dynamiek. Op mijn YouTube-kanaal is een muzikale impressie van mijn spel te vinden.

Ik speel vast als drummer en percussionist bij Marieke Sleurink en drum in de Evangeliegemeente de Regenboog in Veenendaal waar ik lid ben.

Percussionist of drummer nodig?

Zijn jullie benieuwd naar wat ik voor jullie kan betekenen?
Is er iets toch nog niet helemaal duidelijk?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand contactformulier.